top of page

Maritiem museum dealt vanaf 5 juni weer met drugs

EVENT


Na ruim een half jaar te zijn dicht geweest, gaat op 5 juni het Maritiem Museum weer open. Opnieuw de mogelijkheid een tentoonstelling 'Dealen met drugs' te beleven, die de werkelijkheid zeer dicht benadert.


Waar trek jij de lijn?

De meeste drugs komen via de Rotterdamse haven onze samenleving in. In ‘Dealen met Drugs’ word je geconfronteerd met heftige keuzes, schokkende feiten, cijfers en de impact van drugshandel.

Wat zou jij doen als havenmedewerker, douanebeambte, dealer of rechter? Ga jij voor meer controle in de haven of kies je voor snelheid en winst? Pak jij die 3.000 euro voor het uitlenen van je toegangspas tot de containerterminal? Makkelijk verdiend als je daar normaal drie maanden voor moet werken. Geef jij die jonge dealer straf of laat je hem gaan? Ga de confrontatie aan met reële kwesties uit de Rotterdamse drugswereld.


Rotterdamse Penoze

Jaarlijks wordt er zo’n 250 ton cocaïne in Europa geconsumeerd. Een wereld die steeds grimmiger en meedogenlozer wordt en zich steeds meer vermengt met de bovenwereld. Aan deze belevings-expo werkten onder meer de douane, zeehavenpolitie, FIOD, het Openbaar Ministerie, het HARC-team (Hit-And-Run-Cargo) én ex-dealers mee uit de Rotterdamse havenstad.“De handel in drugs is keihard, meedogenloos en zo goed als ongrijpbaar. Maar het grote geld lonkt en de verleiding moeilijk te weerstaan. Goed om dit zelf eens te ervaren, deze penoze is dichterbij dan je denkt.” - Penoza-schrijfster Chris Westendorp


"In Dealen met Drugs wordt een immens probleem op een knappe wijze inzichtelijk gemaakt. De scenes zijn absoluut levensecht. Het getuigt van lef om de complexe wereld van drugshandel op deze manier te laten zien" - Misdaadjournalist John van den Heuvel


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page