top of page
SAMEN WERKEN WE AAN EEN VEILIGE HAVEN

Van de goede infrastructuur én de efficiënte goederenafhandeling in de Rotterdamse haven maken ook criminelen graag gebruik. De ondermijnende effecten van bijvoorbeeld drugscriminaliteit reiken tot ver voorbij Rotterdam, waarbij grote hoeveelheden crimineel geld en witwaspraktijken onze economie en samenleving dreigen aan te tasten.

 

We werken al op verschillende manieren aan het bestrijden en voorkomen van criminele activiteiten. De Rotterdamse haven moet immers een veilige plek zijn waar je normaal je brood kunt verdienen.

 

Toch zijn er redenen om dit probleem harder aan te pakken. De drugssmokkelaar bijvoorbeeld is een geraffineerde en hardnekkige tegenstander met diepe zakken. Hij blijft nog steeds vooruitgang boeken.

 

Onder het motto Rotterdamse Haven, Veilige Haven gaan we nóg steviger aan de slag om criminelen te dwarsbomen. We leggen daarbij twee accenten: het beïnvloeden van integer gedrag in de haven en de fysieke en digitale beveiliging van de haventerreinen.

 

Op deze website staan de initiatieven die daarvoor genomen (én gepubliceerd) kunnen worden en hoe ook jij daarbij kunt helpen.

Gemeente Rotterdam

Deltalinqs (ondernemers in de haven)

Douane

Havenbedrijf

Openbaar Ministerie

Zeehavenpolitie

FIOD

bottom of page