top of page

Werknemers met schulden: kwetsbaar én zwakke schakel

Programma Integere Haven zoekt tips van HR-professionals. Deel dit bericht ajb met HRM!


SIGNALEN / TRAINING


Criminelen hebben insiders nodig voor toegang tot haventerreinen en informatie over containers. Werknemers met schulden zijn voor hen een interessante prooi. Zij zwichten logischerwijs sneller voor het vele geld dat voor zulke hulp betaald wordt. Hoe kan een HR-professional deze werknemers beschermen?

Signaleren en vroeg aanpakken

Schulden, door bijvoorbeeld echtscheiding of een te hoge hypotheek, hebben een enorme impact en besmetten iemands leven compleet. Het veroorzaakt stress, waardoor het veel moeilijker is om rationele beslissingen te nemen. Alles verhoudt zich tot geld en het gebrek daaraan. De criminelen die in en om de haven actief zijn om mensen voor hun karretje te spannen weten dit. Ze zoeken dan ook actief naar deze zwakke schakels.

Criminelen zoeken in en om de haven actief naar werknemers met geldproblemen en schulden

Voor werkgevers en HR-professionals is het zaak om problemen met schulden zo snel mogelijk te herkennen. Daarmee vergroot je de kans om werknemers uit die problemen te halen.


Wat kun je zien of ervaren?

- loonbeslag (al zijn de problemen dan al ver gevorderd)

- geld lenen van collega’s

- vaker ziek

- minder alert, concentratieproblemen

- vragen om voorschot salaris of vakantiegeld

- tijdens werktijd bellen met schuldeisers, deurwaarders

- diefstal

- vragen om extra shifts / uren


Hét gesprek – hoe pak je dat aan?

Een gesprek aangaan met een werknemer over (vermeende) problemen met geld en/of schulden vraagt veel van een HR professional. We zijn daarom op zoek naar mensen in de Rotterdamse haven die dit al eens bij de hand hebben gehad en hun ervaringen met dit toch beladen onderwerp willen delen met anderen. Stuur daarvoor je gegevens naar info@rotterdamsehavenveiligehaven.nl en wij nemen contact met je op!


Overigens verzorgt het NIBUD speciale HR-workshops over gespreksvoering bij medewerkers met schulden.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page