top of page

0800 - 2800200 Vertrouwenslijn Afpersing

HOW TO


Ondernemers die afgeperst worden door criminele organisaties, zijn terughoudend met het doen van aangifte. De onafhankelijke en anonieme Vertrouwenslijn Afpersing 0800-2800 200 biedt dan steun en advies. De lijn is een 'zusje' van Meld Misdaad Anoniem.

De Vertrouwenslijn Afpersing van NL Confidential, waar Meld Misdaad Anoniem ook onder valt, is een onafhankelijke hulplijn die klaar staat voor ondernemers die zorgen hebben over afpersing.


De impact van afpersing

Afpersing kan fysiek plaatsvinden of digitaal en verschillende vormen aannemen, met zeer ernstige gevolgen. Een ondernemer is door de afpersing van criminelen niet meer baas over zijn eigen bedrijf met alle gevolgen van dien.


Drugscriminelen

In de afgelopen jaren hebben we daar helaas de nodige voorbeelden van gezien. Een boer die gedwongen wordt zijn stal ter beschikking te stellen aan drugscriminelen, een fruitimporteur die jarenlang gebukt gaat onder bedreiging en pogingen tot afpersing na de vondst van cocaïne, een havenondernemer die gedwongen wordt toegangscodes af te staan.


Getrainde medewerkers

De gespecialiseerde en voor dit doel getrainde medewerkers bieden de afgeperste ondernemer, het slachtoffer, ondersteuning in een lastige situatie en adviseren hem of haar over de te nemen stappen.


Anoniem contact

Het is belangrijk dat ondernemers bij afpersing of dreiging van afpersing hulp zoeken en advies inwinnen bij de Vertrouwenslijn afpersing 0800-2800 200. Bellen kan volledig anoniem. Desgewenst kunnen de medewerkers de ondernemer in contact brengen met politie en justitie zodat ook deze diensten zicht krijgen op het delict en de dader kunnen opsporen. .


De Vertrouwenslijn Afpersing van NL Confidential is 7 dagen per week van 10.00 – 17.00 uur te bereiken op nummer 0800 2800 200.


コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page