top of page

Uitzendbureau nog scherper op dubieuze sollicitant

HOW TO

In 2019 heeft uitzendbureau Transcore, na een gesprek met de Zeehavenpolitie, besloten om het sollicitatieproces verder aan te scherpen. In de strijd voor een veilige, integere haven is het zaak om kandidaten met mogelijk minder goede bedoelingen vroegtijdig te signaleren en buiten de poort te houden. Wat kunnen we leren?

vrouwelijke havenwerker op inspectie
Havenwerker op terminal Rotterdam

Uitgebreiden VOG

Het VOG formulier is aangescherpt. Wij controleren nu op meerdere punten, terwijl we voorheen maar op één functie controleerde. Ook sturen wij naar de gemeente die de VOG afgeeft een losse bijlage mee over wat werken in de haven betekent. De beoordelaar begrijpt zo veel beter de context en weet dus beter waar hij of zij op moet letten.

Eerst de referenties, dan het gesprek.

In de sollicitatieprocedure is ook het nodige aangescherpt. In plaats van een sollicitatie en inschrijving in één gesprek zijn deze twee nu losgekoppeld. Na de ontvangst van een sollicitatie bellen wij eerst de referentie. Pas daarna nemen wij telefonisch contact op voor een gesprek op kantoor.

We zijn scherp op vreemde gaten in CV of een merkwaardige motivatie

Grondige evaluatie voor inschrijving

Aan het eind van elke dag evalueren wij grondig alle gesprekken. We zijn bijvoorbeeld scherp op vreemde ‘gaten’ in een CV of op een merkwaardige motivatie. Bijvoorbeeld hoger opgeleid voor een simpele functie. Aan het eind van de week worden de sollicitanten waarvan wij denken dat ze geschikt zijn uitgenodigd voor een inschrijving.

2-Daagse introductie op eigen kosten mét toets

Na de inschrijving geld een 2-daagse introductie op eigen kosten. Aan het eind van de introductie hebben we een toets ingebouwd. De kandidaat moet een voldoende halen om aan de slag te kunnen.

Persoonlijke beoordeling instructeurs.

Ook beoordelen onze praktijkbeoordelaars tijdens de introductie de nieuwe kandidaten.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page