top of page

'Inside jobs' - videotraining van HARC-team

TRAINING

De awareness training van het HARC leert hoe de drugssmokkel in de Rotterdamse haven in elkaar zit en wat de gevolgen kunnen zijn voor de mensen die er werken.

HARC

Het Hit And Run Cargo (HARC) team is een permanent samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie, FIOD en het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

Het HARC-team houdt zich bezig met het opsporen en onderzoeken van de smokkel van verdovende middelen in de Rotterdamse haven.


Opbrengsten

De video Inside jobs brengt een kijker, vanuit de kennis en ervaringen van het HARC, in 8 minuten op vlieghoogte. Er zijn lessen te trekken op de thema's: insiders, ronselen, hulp aan criminelen en melden. Zie extra toelichting onderaan dit artikel.


Deel en leer

De lessen uit de film dragen bij tot een groter bewustzijn van de problematiek, bieden handelingsperspectieven en dragen zo bij aan een integere en veilige haven. Deel de film daarom royaal in je bedrijf. Via deze link kun je hem downloaden.


Benut in groepsdiscussie

De impact van de film zal nog groter zijn als deze wordt vertoond in een (1,5 meter) groep, of via video conferencing, met een discussie achteraf over individuele ervaringen met drugssmokkel.


Opbrengst per thema


Insiders

Besef dat drugssmokkel altijd plaatsvindt met behulp van insiders, en dat iedereen die in de haven werkt daarvoor een aantrekkelijk doelwit is.

Ronselen

Kennis van de ronselpraktijken van drugscriminelen, hoe je kunt voorkomen dat je benaderd wordt en hoe je moet handelen als je wél benaderd wordt.

Hulp aan criminelen

Inzicht in de persoonlijke, zakelijke en maatschappelijke gevolgen van hulp aan drugssmokkelaars en de strafbare handelingen daarbij aan de orde zijn.

Melden

Begrip van het belang van melden, kennis van de verdachte situaties of onregelmatigheden die kunnen wijzen op drugscriminaliteit en de mogelijkheden om te melden.

De video kon mede tot stand komen dankzij beeldmateriaal van de Douane en het Havenbedrijf Rotterdam.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page