top of page

Hapag-Lloyd als eerste met versleutelde containercodes

NIEUWS


Om drugsimport moeilijker te maken en de veiligheid van de medewerkers te bevorderen, introduceert een rederij in Rotterdam een systeem van versleutelde pincodes die vanaf nu bij niemand in de organisatie meer bekend zijn.

Pincodefraude

Om een container van een terminal te kunnen halen is een pincode nodig. Dit geldt uiteraard ook voor containers waar drugs in verstopt zitten. Criminelen bieden dan ook hoge bedragen voor zulke codes en benaderen daarvoor continu medewerkers in de haven.


Hapag-Lloyd

Zo ook de medewerkers van Hapag-Lloyd, waar volgens managing director Tom Demolder jaarlijks zeventig incidenten met drugs in containers voorkomen. Om die risico's uit te schakelen worden met behulp van block-chain-technologie de pincodes voortaan versleuteld.


Veilig werkklimaat

De winst is dat de codes bij niemand in het bedrijf meer bekend zijn en dus ook niet overgedragen kunnen worden aan drugssmokkelaars. Volgens Hapag-Lloyd zal deze ingreep dan ook bijdragen aan een veilig werkklimaat voor haar vierhonderd werknemers.


Zeehavenpolitie

Jan Janse, districtschef van de Zeehavenpolitie is blij met de ontwikkelingen bij Hapag-Lloyd: “Een haven waarin wordt samengewerkt om weerbaarder te zijn voor criminele invloeden, is van essentieel belang om een nog veilige en integere haven te realiseren. Daarbij zijn maatregelen als deze belangrijk om smokkel te bemoeilijken en om veiligheid in de haven te bevorderen. Een zeer goede ontwikkeling en een voorbeeld voor andere bedrijven.”(Bekijk hier de film over de werking van pincodefraude)


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page