top of page

Bijeenkomsten CEO en HRM uitgesteld

EVENTS

Het programma Integere Haven had in april en mei twee bijeenkomsten gepland, waarbij de veiligheid van het personeel centraal stond. Door de recente Corona-maatregelen zijn deze uitgesteld, waarschijnlijk tot na de zomer. Ondertussen wordt nagedacht over online alternatieven.

Uitstel wegens corona

CEO seminar

Havenmedewerkers worden steeds nadrukkelijker geconfronteerd met de effecten van cocaïnesmokkel. De impact van criminele ronselaars, een corrupte collega of drugsuithalers is vaak groot. De directie van een onderneming in de haven draagt in deze problematiek een complexe verantwoordelijkheid.


De bedoeling van het seminar was om samen met publieke partijnen nieuwe inzichten en concrete handvatten aan te boren, die de veiligheid van de havenwerker nog efficiënter kunnen waarborgen.


HR meetups

Drugscriminelen hebben insiders nodig voor toegang tot haventerreinen en informatie over containers en ronselen daarvoor actief onder havenmedewerkers. HR-managers spelen een logische rol om te voorkomen dat collega’s zwichten voor de druk van criminelen. Tijdens een aantal meetups gaan de HR-professionals in overleg hoe ze dit het beste kunnen aanpakken en wat of wie ze daarbij nodig hebben.


Thema’s die aan de orde zullen komen:

- Gedragsbeïnvloeding / weerbaarheid werknemers,

- Herkennen risicofactoren,

- De bewust malafide sollicitant,

- Systeembarrières.Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page