Trainingstour is opgestart en gaat verder in september

LEARNING


De trainingstour in de haven is, na een periode van uitstel door de Corona-maatregelen, nu toch echt van start gegaan. In de eerste helft van juli hebben inmiddels twee bedrijven de container ontvangen en zijn de eerste groepen getraind.


Ronselproof

In een ruim uur worden 10 deelnemers door verschillende werkvormen ‘ronselproof’ gemaakt. Dit gebeurt met name door stil te staan bij wat je zelf kan doen om te voorkomen dat je geronseld wordt of te weten hoe te handelen als iemand je benadert. En dát dit regelmatig gebeurt, hebben veel deelnemers al eens persoonlijk ondervonden.


Positief

De eerste reacties zijn positief: "Vandaag kennis mogen maken met de container. Mooi programma, sterke film en confronterend rollenspel". En: “Je weet het eigenlijk wel, maar wát goed om er zo intensief mee bezig te zijn.” Ook denken deelnemers door de training het gesprek met collega’s eerder aan te gaan. Tijdens de nazit werd bij de koffietruck van de Heilige Boontjes daar vaak al een voorschot op genomen: het leeft.


Opening

De (pers)aftrap vindt plaats op 13 september. Burgemeester Aboutaleb opent de trainingstour dan officieel.


De animo voor de trainingstour blijft onverminderd groot, meer dan 3.000 deelnemers zijn inmiddels aangemeld. De volgende organisaties doen in ieder geval mee:


ABC Logistics

Accesworld

Agro Merchants

APM

Broekman

CMA CGM

Delta Reefer Care

Douane

ECT

Eimskip

Hapag Lloyd

HIWA

ILS / Matrans

Kramer

Mainport container services

Maersk / Star

MSC

Matrans

PF security

Progeco

Rhenus

Rotterdam Fruit Wharf

Secure Logistics

Smith Holland

STC

TOS

Transcore

UWT

Havenbedrijf

De specificaties van de training zijn hier terug te lezen. Als jouw organisatie ook mee wil doen, stuur ons dan een mail en wij nemen contact op om de mogelijkheden te bespreken.